Хестил: Опредељени смо на продају робе произведене у Србији

Директор компаније "Хестил Србија" Сихаи Сонг изјавио је данас, поводом антидампинг истраге Европске комисије за период почев од 1. јула 2015. до 30. јуна 2016,

а против увоза топло ваљаних производа пореклом из неколико земаља, да је "Хестил Србија" власник главних средстава "Железаре Смедерево" од 1. јула 2016.

"Наведена средства се данас користе у производном процесу компаније Хестил Србија која је члан ХБИС породице, а која је фокусирана на продају својих српских производа, и на постизање својих пословних планова заснованих на таквој производњи", наводи се у званичном саопштењу компаније "Хестил Србија".

Производна средства, како се додаје у саопштењу, имају годишњи капацитет од 2,2 милиона тона челика, а током протеклих година, роба произведена од стране компаније "Железара Смедерево" представљала је око 1 посто ЕУ тражње.

"Опредељени смо на продају робе произведене у Србији, уз сво поштовање закона државе у којој послујемо, ту укључујући и законе ЕУ", изјавио је директор, додајући да се његова компанија неће бавити трговином челика из Кине или других земаља унутар територије Републике Србије, земаља ЕУ или осталих држава у окружењу.

"Кина и Србија имају традиционално добре и пријатељске односе, а ми очекујемо да ће интензивирање економске сарадње између два народа само додатно допринети нашим развојним плановима", изјавио је он.

Указао је и на велику подршку гувернера кинеске провинције Хбеи, који је, како каже, одлучан да доведе још кинеских инвеститора и компанија у Србију који ће, заједно са постојећом потражњом прерађвачке индустрије, даље допринети стварању предуслова за увећање продаје производа компаније у Србији.

Компанија "Хестил Србија" ће, како је истакао, остати посвећена сервисирању купаца у ЕУ, док у потенцијалу тржишта прерађивачке индустрије у Србији и у региону, види своју главну развојну шансу.

Како је додао, неопходан је посебан фокус на производњу високо квалитетних производа са додатом вредношћу, као што су бели лим и хладно ваљани производи које захтевају постојећи и будући купци.

"Хестил Србија" планира да ове године инвестира 120 милиона долара у своја постројења, фокусирајући се на унапређење и модернизацију функционалности опреме, као и мере оптимизације производних трошкова.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести