Казахстанци са домаћим лидерима у прехрамбеној индустрији

У привредној комори Србије данас су прецизирани даљи правци сарадње и следећи кораци ка конкретним пројектима казахстанског националног холдинга “КазАгро” и српских привредника,

лидера у пољопривредној производњи и прехрамбеној индустрији.Нурлибек Малелов, председник Управног одбора холдинг каже да је са председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом разговарао о подршци привредницима обе земље у области трансфера технологије и технолошких процеса, док је Цадеж пренео могућност формирања нових привредних субјеката.

“Следећи корак су конкретни разговори о пројектима, као и стратешко повезивање компанија ''јоин вентуре'' које би могле да буду формиране у Казахстану између српских и казахстанских партнера”, рекао је Чадеж Танјугу.Са руководством казахстанског холдинга су разговарали представници српских компанија попут ПИК Бечеја, Викторија групе, Царнеx-а, а српски партнери су, казао је Чадеж, интересантни из више разлога.

“Могу да дођу до веома добре технологије по веома конкурентним ценама, као и до отворених тржишта које наше компаније већ имају у Европи, али и за потребе њиховог домаћег тржишта”, истакао је Цадеж.По његовој оцени, састанак представља продубљивање економских односа Србије и Казахстана, који су започети још у новембру великим пословним форумом.

Чадеж је додао да се КазАгро холдинг сада конкретно упознаје са српским компанијама, лидерима у пољопривредној производњи и прехрамбеној индустрији.Наводећи да од 2013. године расте обим трговинске размене са Казахстаном, Чадеж истиче да постоји потенцијал за даље унапређење.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести