Клеменс Тенис мерачи део компаније „Матијевић”

Српски краљ меса власник Индустрије меса „Матијевић” Петар Матијевић потврдио је информацију да преговара с немачким лидером у преради меса

Клеменсом Тенисом о продаји дела комапније, будући да „Тенис” у наредних пет година планира да у Србији уложи око 300 милиона евра и подигне више десетина фарми.

– Ових дана идем у седиште немачке компаније „Тенис” да бисмо наставили разговоре о могућностима сарадње – казао је  Матијевић, наглашавајући да с „Тенисом” о томе разговара од фебруара, када је немачки краљ меса обишао Индустрију меса „Матијевић”. – Клеменс Тенис није ни има другог разлога да дође у „Матијевић” осим што је већ тада дошао с понудом да  заједнички послујемо. Пре те посете, Тенисови сарадници обишли су кланице „Карнекс”, „Јухор”, „Неопланта” и „Матијевић” и нису могли да верују да се у нашој земљи, у Новом Саду, у нашој индустрији меса примењује најсавременија технологија у месној преради. Не знам колико ћу дуго преговарати  јер ми „није стала крава на ногу да морам продати”. Рачунам да би било прихватљиво да бизнис развијамо на равноправним основама пола–пола.

Матијевић је нагласио да је предмет продаје кланица, једна од најсавремених у Европи капацитета 5.000 свиња дневно, 135 продавница и шест фарми с годишњим капацитетом 150.000 свиња.

Он је негирао да империју коју је стварао дуже од две деценије продаје под притиском.

– Нису тачне спекулације о тме да с немачким кланичарем преговарам под било чијим утицајем. Имам на уму друго. Два највећа никако не могу радити одвојено јер ће у том случају један од нас пропасти, а у овом случају ја бих остао без профита. Разум ми каже да зато треба да развијам бизнис с бољим од себе. Дуго сам највећи и најбољи у односу на друге прерађиваче меса у Србији, и сада су се створиле околности за нову страницу у раду Индустрије меса „Матијевић”, а то је сарадња с највећим европским прерађивачем меса – нагласио је српски бизмисмен.

Додао је да му ветар у леђа у преговорима даје чињеница да Индустирија меса послује позитивно, без дуга и губитка.

З. Делић

 

Добро и за извоз у ЕУ

Предност у пословној сарадњи с Тенисом Петар Матијевић види и у томе што би доласком Тениса у “Матијевић”се отворило европско тржиште, јер се у Србији још увек, нажалост, свиње вакцинишу  пртив свињске куге    -Имам месо које не могу да извозим у ЕУ . Није свиња све што је бело и има четри ноге. Недостаје нам знање а то би с Тенисом добио - истиче Петар Матијевић.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести