Краљ меса победио краља шећера и купио „Југоекспорт”

Зграда „Југоекспорта” у Београду, а реч је о велелепном здању у Коларчевој улици, продата је српском краљу меса Петру Матијевићу. Ова зграда је већ деценију била на продају,

а прва процена је била да вреди 20 милиона евра, али је нико није купио. После сваке неуспешне лицитације цена ове зграде је падала и сада је прихваћена понуда српског краља меса Петра Матијевића.

Познати српски бизмисмен из Новог Сада Петар Матијевић потврдио је за „Дневник”  да је  јуче купио зграду беогрдског “Југоекспорта” у намери да је преуреди и направи хотел „Центар -Београд”.
- Хотелијерство је сада привредна грана са највећим растом, а ове године повећан је број ноћења за 20 одсто у односу на 2015. и та грана привреде у Србији постаје све важнија - истакао је Матијевић. -  Имам у Новом Саду хотел Центар, у Зрењанину такође, па планирам да посао ширим даљим улагањем у туризам, не запостављајући ни досадашњи бизнис, пољопривреду.  По његовим речима,  зграду, која ће постати хотел, купио је за 7,4 милиона евра, што је како истиче, цена коштања која одговара вредности Југоекспорта.

- У зграду треба уложити око четири милиона евра да би хотел имао четири плус звездице. Осим мене за куповину су се надметали још Миодраг Костић, односно МК група и Алфа банка, што двољно говори колико је Југоекспортова зграда добра за отпочињање бизниса - истакао је Матијевић.

Он је подвукао и да намерава да учествује и у приватизацији бања и бањски лечилишта. Посебно се, како је рекао, намерачио на Чиготу на Златибору, где одлазии 20 година бавећи се спортом - брзим ходањем, али нема ништа против ни да у његовом влашниству буду бање “Термал” у Врднику и бања у Кањижи.

- Хотелијество и угоститељство видим као грану привреде која у Србији постаје све значајнија, а Србију видим као земљу која све више привлачи туристе, па имајући то виду пратим привредне токове и тако и улажем - навео је српски краљ меса познат највише по Индустрији меса „Матијевић”.

З. Делић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести