Кућа од 79 квадрата у Кули за 16.600 евра

Гаранцијски фонд Војводине огласио је, на основу Закона о хипотеци, аукцијску продају неколико непокретности у Војводини. Тај фонд основан је одлуком Скупштине Војводине 2003. године

 са задатком да олкаша приступ финансијском тржишту и обезбеди услови кредитирања повољније од оних које нуде банке. Тај задатак Фонд реализује кроз своју делатност издавања гаранција банкама као средства обезбеђења уредног враћања банкарских кредита.

С обзиром на то да је Гаранцијски фонд Војводине донео одлуку да аукцијском продајом непокретности дође до новца који они који су га узели не могу да врате, то доказује да многи ових дана имају проблема не само с активираним банкарским хипотекама већ и с кредитима које су добијали по много повољнијим и бољим условима. Једноставно, дошли су дотле да не могу да их врате па је Гаранцијски фонд принуђен на то да им одузете њиве или породичне куће распродаје на аукцији.

Тако Гаранцијски фонд Војводине, на основу огласа објављеног у нашем листу, продаје неколико њива у Јазову, породичну зграду у Сремским Карловцима од 84 квадратна метра за почетну цену од 26.300 евра. Продаје и воћњак од 782 квадратна метра и земљиште под зградом-објектом од 15 квадрата у Панчеву за 6.000 евра. За 13.600 евра могу се купити њиве у катастарској општини Панчево, као и њива треће класе од 34 хектара за 300 евра.

У катастарској општини Жарковац, општина Рума, за 4.600 евра продаје се газдинство, то јест њива 2. класе, повришине 0,014 хектара, породична стамбена зграда од 61 квадратног метра, земљиште уз зграду од 500 квадрата. Такође, њива 2. класе од 0,069 хектара продаје се за 1.900 евра. У Плавни, општина Бач, за 10.000 евра продаје се породична стамбена зграда површине 54 квадратна метра. Породична стамбена града од 79 квадратних метара у Кули продаје се за 16.600 евра. 

За породичну стамбену зграду од 119 квадрата у Врбасу цена је 41.000 евра. На продају је и неколико њива и воћњака у катастарској општини Книћанин, општина Зрењанин, а њихова цена креће се од 100 до 7.000 евра, у зависности од површине и класности.Аукцијска продаја свега што овога пута нуди Гаранцијски фонд Војводине одржаће се 30. децембра у његовим просторијама, а заинтересована лица понуде треба да доставе до 29. децембра. Регистрација учесника почиње два сата пре почетка јавног надметања и завршава се десет минута пре почетка надметања у Гаранцијском фонду.

Љ. Малешевић

Распродају и банке

Иначе, није само Гаранцијски фонд Војводине тај који продаје некретнине узете због неплаћених дугова.Банке готово свакодневно оглашавају продају некретнина и често су цене квадрата много мање од тржишних па се тако за мале паре могу купити станови или куће велике квадратуре.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести