Кукуруз једва 15,6 динара

Тржиште примарних пољопривредних производа је и даље доста мирно. Ниске цене, односно одсуство значајнијих скокова, навели су произвођаче, односно продавце да чекају

бољу цену. Блажи скок је регистрован на тржишту кукуруза па је та ратарска култура, као и претходне недеље, била једина присутна у берзанском трговању. Укупно је преко новосадске Продуктне берзе прометовано 400 тона робе, вредне 6.314.000 динара, што је пад промета у односу на претходну недељу.

Меркантилни кукуруз и даље фигурира у берзанском промету. Просечна цена му је ове недеље износила 14,20 дин/кг, без ПДВ-а (15,62 дин/кг с ПДВ-ом), што је 1,43 одсто више у односу на претходну недељу. Реализована су и два уговора с клаузолом спремности робе за испоруку 1. новембра. Паритети су били различити, али су оба уговора реализована по идентичним ценама од 14,50 дин/кг, без ПДВ-а (15,95 дин/кг с ПДВ-ом).

Тржиште пшенице је и ове недеље било пасивно. Последња регистрована цена на берзи износи 15 динара, без пореза, а све понуде које су се јављале ове недеље су биле око те цене. Паритет и квалитет су једини фактори који су утицали на то да те понуде буду на нешто нижем или вишем нивоу.

Као и пшеница, соја је такође одсуствовала из берзанског трговања. Међутим, понуда је повећала своје котације, а да ли ће те цене наћи купце, видећемо већ следеће недеље.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести