Љајић: Ствара се нова српска пословна елита

Привредна комора Србије и Министарство трговине, туризма и телекомуникација доделили су у Новом Саду признања најуспешнијим домаћим робним и корпоративним

брендовима на завршној церемонији „Најбоље из Србије 2016”. У присуству министара Владе Србије, челника покрајине и града у Мастер центру Новосадског сајма.

Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије изјавио је да се ова престижна награда први пут након 12 година додељује ван Београда и да ће мера успеха ПКС-а бити успех привредника и задовољство начином како их предстаљамо пред државом и светом.

- Ово је вече оних који су победили просек и просечност, који су упркос кризи и великим потешкоћама у пословању успели да својом марљивошћу, креативношћу и идејама све те проблеме реше, направе значајан резултат. Ваши успеси су успеси ове земље. Ово је језгро стварања нове српске пословне елите - рекао је потпредседник Владе Србије и министар троговине, услуга и  телекомуникација Расим Љајић.

Он је рекао да започете реформе неће донети резултат уколико се не створи нова пословна елита која ће стварати нову вредност.

- На стварају вредност ни политичари, ни естрада, нити нешто друго, већ је стварате ви - казао је Љајић, додајући да успешан бренд значи најбољу промоцију Србије и српске привреде.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић нагласио је да  свет никада нису мењали просечни, већ они који се нису задовољавали постојећим и лествицу подизали све више и више.

- Најбоље из Србије је лична карта за тржишну утакмицу на којој се ваши производи такмиче - казао је Мировић добитницима признања “Најбоље из Србије”.

Признање „Најбоље из Србије 2016” додељено је у 25 категорија, а међу онима који су доделили награде најбољим превредницима био је и министар привреде Горан Кнежевић. А. Савановић

 

Вучевић: Подршка привредном развоју

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изразио је задовољство што је Привредна комора Србије награду “Најбоље из Србије” организовала у Новом Саду, који је изабран за европску престоницу културе 2021. и омладинску престоницу Европе 2019. године и додао да градска власт, у складу са надлежностима подржава привредни развој у локалној средини конкретно и опипљиво.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести