Међународни дани енергетике и инвестиција

На Новосадском сајму у четвртак и петак одржавају се Међународни дани енергетике и инвестиција, на којима ће више од 2.000 експерата разговарати о енергетској ефикасности,

 обновљивим изворима енергије, грађевинарству и заштити животне средине.– Током приредбе биће одржано низ конференција, радионица, округлих столова и презентација, посвећених климатским променама, инвестицијама и најновијим технолошким решењима – рекао је извршни директор за комерцијалне послове на Новосадском сајму Борис Надлукач.

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић указао је на то да су уштеда енергије и енергетска ефикасност све важнији те да Покрајинска влада то препознаје и пружа подршку пројектима усмереним ка томе, као и ка повећању коришћења обновљивих извора енергије, посебно биомасе и биогаса.

– Током ове манифесатације биће потписан меморандум о сарадњи с партнером из Француске у истраживању и експлоатацији геотермалне енергије у Војводини и могућностима примене тог извора енергије – рекао је Грбић. – Захваљујући томе, добићемо квалитетну слику о потенцијалима геотермалне енергије у покрајини.

Међународне дане енергетике и инвестиција заједно су организовали Секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Централноевропски форум за развој и Новосадшки сајам. Приредба се одржава у Конгресном центру „Мастер”, радно веме је од 10 до 17 часова, а улаз је бесплатан.

  Д. Млађеновић
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести