Mировић: Из буџета покраjине осам милијарди за пољопривреду

Председник Покрајинске Владе Игор Мировић изјавио је да ће из буџета АП Војводине за 2017. годину за област пољопривреде бити издвојено осам милијарди динара.

Мировић је током уручења уговора о суфинасирању пројеката изградње и реконструкције водних објеката с локалним самоуправама у Војводини казао да то значи да ће у 2017. години у пољопривреду бити уложено више него у 2016.

По његовим речима, повећање ће се односити на готово све сегменте пољопривредне производње, а као пример навео је улагање у водне објекте и објекте и системе за наводњавање, које ће бити 11 одсто веће него лане.

Повећање ће бити и у области шумарства, за шта је у буџету за наредну годину, о којем ће Скупштина Војводине расправљати 20. децембра, предвиђено 261,8 милион динара.
– На нама је да у сарадњи с локалним самоуправама и компанијама које ће бити ангажоване на реализацији инвестиција оправдамо то повећање и покажемо да смо успешни – рекао је Мировић.

Покрајински секретар за пољопривреду, шумарство и водопривреду Вук Радојевић рекао је да потписивања уговора не би ни било да актуелна Покрајинска влада уштедама није успела да обезбеди 280 милиона динара за ту намену.

– На Конкурс за суфинасирање изградње и реконструкције водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације стигло је више од 70 захтева, а укупан износ захтеваних пара премашивао је милијарду динара – рекао је Радојевић. – Уговори су потписани с 13 јединица локалне самоуправе за суфинансирање водних објеката у јавној својини укупне, вредности 147.836.539 динара, и са 14 јединица локалне самоуправе за објекте фекалне канализације, укупно вредне 141.151.968 динара. 
   
   А. С.

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести