На сајму аутомобила девојке у очима, кола у мислима

Прошле године је Београдски сајам аутомобила изашао са слоганом “Место где мушкарци плачу” и без обзира на све, десетак хала изложбеног простора, добра кола

и лепе девојке у пакету, увек ће мушкарце натерати на сузе. Желимо да мислимо, иако смо поменули лепе девојке, да је то највише због аутомобила које готово сигурно неће моћи да приуште. Ипак, имаће претежно мушка популација могућност да ужива у најлепшим и најквалитетнијим светским четвороточкашима и двоточкашима и то све до 2. априла, када ће 53. манифестација на Београдском сајму бити завршена.

Сви водећи светски произвођачи су ту и представиће се у најлепшем могућем светлу, а као и ранијих година, они најскупљи и најлуксузнији аутомобили већ су нашли нове власнике.

На једном месту могу да се виде премијум брендови, “Ролс Ројс”, “Мерцедес”, БМВ, “Јагуар”, “Ауди” и други, са својом најновијом понудом, а представљено је 67 новитета, од тога 32 домаће премијере.

“Мерцедес” је увек најзанимљивији људима у Србији, а представио је нови купе Е класе, као и једног теренца, али прави љубитељи брзине највише су се окупљали код “БМВ-а” који се на Сајму похвалио са електричним “И8” и “И3”, као и новом “петицом”. Ипак, нешто приступачнији аутомобил за наше тржиште који би могао да освежи возни парк људи у Србији била је нова “Опелова” Инсигнија, као и “Пежоов” модел 5008, те све популарнија “Нисан” микра, нови “Голф” и “Сузукијеви” игнис и свифт.

Биће у халама за свакога по нешто, од оних са неколико стотина хиљада евра за трошак, до оних с неколико стотина динара. Ако купујете аутомобил, нема бољег места да почнете потрагу, а ако само желите успомену са шјма, на продају су понеки парфем са логом излагача, привезк, чак и кишобран, али и селфи са увек љубазним хостесама употпуниће доживљај највеће ауто смотре на Балкану.

М. Ристић

Фото: Танјуг и ФоНет

 

Трећина возила на друму

Од укупног броја продатих аутомобила у Србији, готово трећина нађе власника на овој манифестацији, а очекује се да се ове године проценат увећа и да излагачи буду задовољнији јер ће овај сајам аутомобила бити једини на балкану ове године.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести