Наш аграр у Москви

Међународни сајам „Продекспо 2015”, на којем учествовује 39 компанија пољопривредно-прехрамбеног сектора, почиње у понедељак у Москви, најављено је из Привредне коморе Србије (ПКС).

„Организовани наступ српских компанија на сајму ‘Продекспо’ једна је од активности ПКС на интернационализацији и представљању извозних потенцијала српске привреде на традиционалним тржиштима, као што су руско и тржиште ЕУ, али и на новим дестинацијама. Овај вид подршке и Привредне коморе и државе посебно је важан малим и средњим предузећима”, оценио је председник ПКС Марко Чадеж, а наводи се у саопштењу.

“Продекспо” је у последњих пола године, четврти међународни сајам у области пољопривредне и прехрамбене индустрије, на којем су домаћи произвођачи наступили у организацији ПКС.

Производни програм од 9. до 13. фебруара на московском сајму представљају произвођачи и прерађивачи воћа и поврћа, млека, сухомеснатих, кондиторских, пекарских производа, зачина и садница. Међу њима су:  „Фрувела“ Лајковац, „Мини Пани“ Суботица, „Вино Калем“ Велика Дренова, „Генеза“ Кањижа, „Дестилерија Чолић“ Крагујевац, „Нектар“ Бачка Паланка, „Ајтиен груп“ Београд, „Монди Ламекс“  Краљево, „Банини“ Кикинда, „Златиборац“ Београд...

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести