Немачка компанија запошљава још 500 радника

– Компанија „И.Г.Бауерин“ ГмбХ из Немачке, која има пословну јединицу у Инђији, бави се производњом грејача за аутомобилска седишта и за волане аутомобила,

сензора за окупираност седишта аутомобила, каблова за грејаче аутомобилских седишта и електричних контролних јединица, прва је у Србији по величини, броју запослених и оствареној реализацији у „И.Г.Бауерин групацији“, и све је то постигла за девет година колико послује у нашој држави – објашњава за „Дневник“ генерални менаyер компаније Далибор Берић. – Данас „ИГБ аутомотив комп. Инђија“ д. о. о. запошљава више од 1.650 радника и производи више од 18 милиона производа годишње, а у наредних месец дана план је да запослимо још 150 нових радника. Грејачи и сензори за седиште направљени у Србији опремају велики број возила направљених у Европи, као што су „мерцедес“, „ауди“, „бе-ем-ве“, „фолксваген“, „опел“, „рено“ итд. Групација „И.Г. Бауерин“ присутна је на готово свим континентима и омогућава својим купцима висок квалитет производа према постављеним стандардима ауто-индустрије. Свака производна јединица има своје тржиште, тако да су производи „Аутомотива Инђија“ у складу с очекивањима веома захтевних европских купаца.

Та немачка компанија је прошле године потписала с Владом Србије уговор о додели нових подстицајних средстава за реализацију инвестиционог пројекта изградње новог производног погона за производњу грејача за аутомобилска седишта и сензора. Изградња новог погона започела је у априлу ове године.

– Радови на изградњи новог производног погона су у току и очекујемо завршетак до краја ове календарске године. У складу с постављеним пословним циљевима и дефинисаним бизнис-планом, компанија „ИГБ Аутомотив Инђија“ ће по реализацији новог производног погона запослити нових 500 радника. У складу с тим, кренули смо да запошљавами и обучавамо део радника па ће до средине октобра број запослених премашити цифру од 1.800 – каже Берић.

Ових дана компанија „ИГБ Аутомотив Инђија“ обележава  девет година успешног пословања на домаћем тржишту, и задовољна је и условима производње и радном снагом.

– У складу с принципима добре пословне праксе, прецизним бизнис-планом и ефикасним начином организације, с поносом истичемо да су наши запослени наше највеће богатство – каже Берић. – До сада нисмо имали никаквих проблема с кадром, како са запосленима у производњи, тако и с инжењерима различитих струка у развоју и осталим департманима. Више од 90 одсто наших запослених чине жене, чиме се веома поносимо, а то значи већу посвећеност, као и жељу за учењем и даљим напредовањем. Ефикасан систем обука и дефинисани систем напредовања унутар компаније омогућавају нам да ефикасно и на време постигнемо дефинисане циљеве и пружимо очекивани квалитет производа.

Љ. Малешевић

 

Сарадња с ФТН-ом и Машинском школом

Иако нема проблема с кадровима, компанија је на време схватила значај сарадње с образовним установама и већ ради на обезбеђивању будуће радне снаге.

– Осим сарадње са Средњом машинском школом из Инђије, већ дуги низ година успешно сарађујемо и с Факултетом техничких наука у Новом Саду, одакле нам на обављање стручне праксе долазе најбољи ђаци и студенти, који, када заврше школовање, могу остати и радити у нашем тиму „ИГБ Аутомотив Инђија“ – истиче Берић.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести