Немци и Данци би да запосле још Сремаца

Два страна инвеститора у инђијској општини тренутно траже раднике. Највећи дански произвођач пумпи “Грундфос” расписао је конкурс за 30 нових радника у производњи у Инђији.

Траже се радници за послове склапања и паковања производа на аутоматизованој производној линији, обезбеђењеу нивоа квалитета рада и производа, транспорту палета готових производа, одношење готових палета, праћење и рад по прописима о безбедности и заштити животе средине, предлагање побољшања рада или процеса у производњи, као и радници за снабдевање линије на основу производног налога, пријем и складиштење комплетних производа са линије, утовар и истовар камиона . Кандидати треба да имају трећи или четврти степен стручне спреме , а пожељно је и да имају радно искуство на истим или сличним пословима.

Ова компанија је у септембру организовала Сајам запошљавања у Културном центру Инђије, а одзив је био велики, око пар стотина пријава. Већ тада је најављено да ће данска фирма на крају године тражити додатне раднике у производњи, техничком одељењу и магацину. Иначе, производња у новој фабрици у Инђији почела је 2012.године, тренутно је запослено 448 радника, а са само три месеца ове године посао је добило 70 радника.

Због проширења производних капацитета нове раднике потражује и ИГБ Аутомотив из Инђије, немачке компаније која је једна од најзначајнијих гринфилд инвестиција у Србији и истовремено одличан пример успешног и продуктивног пословања.  Она, како је за “Дневник” објаснила Ивана Пројовић, тренутно у Инђији запошљава 2.100 радника, што је више од планираног броја за крај ове године. Но, и поред тога што је у протекла три месеца запослила више од 300 радника, ова компанија и даље прима пријаве за пријем нових радника . Производни радници могу пријаве слати е-мејлом или их предавати на пријавници компаније.

Љ. Малешевић

 

Нова Пазова, Сремски Карловци...

- Компанија је у претходном периоду одржала четири Дана каријере и то у Новој Пазови, Иригу, Инђији и Сремским Карловцима. Расписане радне позиције у производном погону наишле су на велико интересовање у све четири општине. У Иригу,  Новој Пазови и Инђији је било по 150 пријава, а у Сремским Карловцима 100. Упркос завршетку Дана каријере, заинтерсовани за посао у нашој компанији и даље могу слати своје биографије , јер потребе за добрим радницима увек има – рекла је Ивана Пројовић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести