Нови Сад лидер у ИТ сектору

– У току је успостављање јединственог коморског система да би коморе заиста биле прва врата привреди – казао је председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж,

који је у Новом Саду био на седници Скупштине Регионалне привредне коморе Нови Сад за Јужнобачки округ, а пре тога разговарао у Градској кући с градоначелником Милошем Вучевићем.

– Влада Србије слуша ПКС шта привреди треба и доноси регултиву на основу које коморски систем постаје ефикаснији. На добром смо путу да реорганизујемо коморски систем и да од комора које су биле свака за себе и удаљене од ПКС-а створимо јединствени систем у служби целокупне српске привреде.

Посебно је скренуо пажњу на то да ће у наредном периоду бити улагано у стварање базе ИТ стручњака јер је то сада област која нуди највећи број радних места.Градоначелник Вучевић обавестио је Чадежа о страним инвестицијама, доласку у Нови Сад две мултинационалне компаније, „Лир” и „Делфи”, премда разговор није био први сусрет двојице челника.

– Нови Сад је у развоју ИТ сектора далако испред других градова у Србији па се трудимо да ту област још снажније развијамо – предочио је Вучевић. – Локална самоуправа чини напоре да све привредне потенцијале стави у службу ИТ сектора, не запостављајући ни друге гране привреде. У овом тренутку у Новом Саду је у развоју аутомобилска индустрија због доласка „Лира” и „Делфија”.

З. Делић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести