Нови услови за безбеднију регистрацију интернет домена

Нови Општи услови о регистрацији назива националних интернет домена .rs и .srb и нови Систем за регистрацију „RSreg 2.0“ донели су од 26. јула

већу безбедност и ефикасност у том поступку.Како се наводи у саопштењу Регистра националног интернет домена Србије (РНИДС) важна промена је у томе да ће они који региструју домен убудуће добијати поруку е-поште за потврђивање регистрације, као и да ће се остале процедуре одвијати кроз слање ауторизационих кодова.

Фондација РНИДС истакла је да регистранте националних интернет домена да је њихова важећа и активна адреса е-поште неопходна за потврђивање података о регистрованом називу домена, као и за све будуће контакте у вези са изменама података о доменима.Одмах по активирању новорегистрованог назива домена, регистранту на његову адресу е-поште стиже системска порука од РНИДС-а, на коју треба одговори у року од 20 дана, кликом на линк за потврђивање регистрације и података о називу домена.

Ако регистрант не одговори у том року од 20 дана, регистровани назив домена престаје да буде активан, што у пракси значи да интернет сајт који је на њему престаје да буде видљив, као и да адреса е-поште са тим доменом престаје да буде употребљива.Како се додаје неактивност траје све док регистрант не обави потврђивање регистрације и података о називу домена.

Детаљније информације о овим новинама и корисни савети о националним интернет доменима налазе се на http://domen.rs, а подаци о називима домена су доступни на http://domen.rs/whois . Општи услови о регистрацији назива националних интернет домена налазе се на https://rnids.rs/uslovi.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести