Одложена продаја имовине бродоградилишта

Ажурирано пре 1 недеља 3 дана

Продаја покретне имовине бродоградилишта „Бомекс шипјард“ из Перлеза, која је била заказана за , одложена је за период од месец дана, због привременог споразума

између дужника и повериоца, потврдио је за „Дневник“ извршитељ Драган Николић, који је и огласио прву продају. Имовина бродоградилишта понуђена је на продају први пут и то ради намирења потраживања предузећа специјализованог за извођење антикорозионе заштите “Хатра” из Београда.

У раније објављеном огласу је наведено да се на продају нуде велике машине, кранови, мостни кранови, торањске дизалице и пресе старости до десет година. Вредност појединачних машина креће се од 1,5 до 7,5 милиона динара, али, како стоји  у огласу, због интереса дужника, све машине ће се продавати као целина, а процењена укупна вредност износи близу 103 милиона динара. Наиме, процењено је да је најбоље да се део имовине бродоградилишта прода као целина, како не би била угрожена њена радна намена, а тиме би и цена преосталих покретних ствари била мања

Извршитељ је указао да на покретним стварима постоји заложно право првог реда у корист Агенције за осигурање и финансирање извоза Србије.

С обзиром да је у питању прва продаја, да је дошло до ње, имовина би била продавана за 60 одсто од процењене вредности.

Ж. Б.

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Дневника да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажнх података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити објављени. Редакција Дневника има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала.

Коментари