Општина није тражила „Вршачке винограде”

Агенцији за приватизацију демантовале је тврдње да је општина Вршац тражила да јој држава уступи 72 одсто капитала „Вршачких винограда“ и да јој рок од године да пронађе стратешког

партнера, као и да тај предлог није наишао на подршку Агенције за приватизацију.

„Пре увођења предстечајног поступка у предузећу ’Вршачки виногради’, 11. јуна 2015. године је у Агенцији за приватизацију одржан састанак којем су присуствовали и председник Скупштине општине Вршац г. Чедомир Живковић, генерални директор, привремени заступаник капитала и представници свих синдиката ’Вршачких винограда’. На том састанку је заједнички договорен целокупан поступак који би требало да омогући очување ’Вршачких винограда’ као компаније и да се не дозволи распарчавање имовине предузећа по извршним пресудама. Заједнички је закључено да је предстечајни поступак, и све што прати тај процес, искључиво у циљу продаје ’Вршачких винограда’ као правног лица, неоптерећеног дуговима.

„Због тога је Агенција за приватизацију веома непријатно изненађена ставовима г. Живковића који су пренети у листу ’Дневник’, посебно због чињенице да је Агенција иницирала састанак и на њега позвала и председника Скупштине општине Вршац г. Живковића, да би сви заједно учествовали у овом поступку.

„Чињеница је и да г. Чедомир Живковић на поменутом састанку у Агенцији за приватизацију није изнео никакав предлог да се општини Вршац уступи 72 одсто капитала ’Вршачких винограда’ и да им се да рок од годину дана да пронађу стратешког партнера. И да је такав предлог изнет, Агенција за приватизацију не би могла да га прихвати јер није у складу с важећим законским прописима. Истина је само да је г. Живковић на састанку рекао да он има купца за ’Вршачке винограде’, што је поздрављено од Агенције за приватизацију, али је и наглашено да читава процедура мора да буде спроведена транспарентно и у складу са законом, тврде у Агенцији за приватизацију.

Е. Дн.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести