Паорима 132 милиона динара

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић и директор Покрајинског фонда за развој пољопривреде Александар Богдановић

уручили су  уговоре пољопривредним произвођачима који су остварили право на новац из јесењег циклуса кредитних линија тог фонда. Одобрено је 67 кредита у вредности од 132 милиона динара.

Том приликом Радојевић је рекао да се и на тај начин реализује оно што је на почетку мандата нове Покрајинске владе истакнуто као један од приоритета – а то је усаглашавање мера подршке између Покрајинског фонда за развој пољопривреде и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Већ након ребаланса покрајинског буyета то је урађено, а како је рекао, у пуној мери ће бити реализовано у буyетској 2017. години.

Директор Покрајинског фонда за развој пољопривреде Александар Богдановић казао је да је највећи број кредита одобрен за куповину нове пољопривредне механизације, затим за наводњавање, пластенике и стакленике, противградне мреже, пчеларство и за тов јунади. По његовим речима, ради се о веома повољним кредитима, с каматом од један до два одсто на годишњем нивоу и дужим грејс-периодом и периодом отплате.

Е. Дн.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести