Почетна цена за „Хигло” око 400 милиона динара

Након решења о банкротству, које је донео стечајни судија Привредног суда у Суботици, стечајни управник стечајног дужника АД „Хигло” – хладњача за прераду, складиштење и

промет пољопривредно-прехрамбених производа у Хоргошу, расписао је оглас за прву продају тог предузећа. Уз фабрику у Хоргошу, предмет продаје су и опрема и транспортна средства, као и жиг „Хигла”, регистрован у Заводу за интелектуалну својину. Почетна цена је 400.353.303,34 динара, а јавно надметање одржаће се 20. јануара наредне године у 12 часова у згради Привредног суда у Суботици. 

Иначе, АД „Хигло” је одлуком Привредног суда у Суботици отишло у стечај 17. септембра прошле године, а стечајни поступак покренут је због трајније неспособности за плаћања. „Винарија Чока плус” д. о. о. из Суботице је, као стечајни поверилац, 20. августа прошле године поднео Привредном суду предлог за покретање стечајног поступка над „Хиглом”, а 17. септембра законски заступник те компаније навео је да се не противи отварању поступка стечаја. Стечајни судија је на основу прикључене документације утврдио да је то предузеће било у непрекидној блокади 1.096 дана, а рачун је блокиран износом од 368.616.429,36 динара.
 
Да подсетимо, та хладњача производила је око 5.000 тона прерађеног и дубоко смрзнутог поврћа и воћа годишње. Најзаступљенији производи били су грашак и боранија – с око 2.000 тона, а прерађивани су и карфиол, паприка, шаргарепа, кромпир, паштрнак, парадајз, келераба и броколи. Хладњача „Хигло” је сарађивала с око 100 индивидуалних произвођача у региону и са свим већим пољопривредним газдинствима у окружењу.
Љ. Малешевић
 
Зграде на 19.782 квадратна метра
Продају се фабрика за прераду и конзервисање воћа и поврћа с дубоким замрзавањем те управна зграда, гаража, надстрешица, вагарска кућа с вагом, стара хладњача, котларница, радионице, хладњача, машинска хала, нова хладњача, технички магацин, трафостаница, складиште, магацин, базен за воду, помоћни објекат, гаража, пумпна станица и атески бунар. Укупна квадратура земљишта под зградама је 19.782 квадратна метра.
 
EUR/RSD 117.1420
Најновије вести