Почињу Међународни сајмови „Лорист”

На Новосадском сајму у среду почиње прва јесења манифестација „Лорист”, у оквиру које наступају излагачи на 49. међународном сајму лова, риболова и спорта,

6. сајму шумарства, 23. међународном сајму хортикултуре и 24. међународном сајму „Еко-свет”. Дан касније биће отворен 49. међународни сајам туризма, а 30. октобра и 7. међународни сајам коњарства и серсана те ће простор Новосадског сајма наредних пет дана оживети у природном амбијенту.

На овој приредби излагача је више него прошле године, око 300 из Србије и 12 земаља, а осим већ традиционалних, око 30 одсто је нових. На сајмовима ће бити изложено све потребно за лов, риболов, спорт, биће одржано низ тематских изложби и стручних скупова из свих области излагања, спортска такмичења, биће уручена признања најбољим излагачима...

Земља-партнер Сајма туризма, Црна Гора, представиће своју целокупну туристичку понуду уз слоган „Све што ти срце пожели”, а своју туристичку понуду, дестинације и аранжамане за предстојећу зимску сезону и новогодишње празнике представиће и остали излагачи на Сајму туризма. У оквиру Сајма коњарства и серсана, наступиће одгајивачи, ергеле, коњички клубови и удружења из земље и иностранства, а биће одржана и спортска такмичења у препонском јахању и вожњи запрега.

Приредба је богата пратећим догађањима – презентације вештине шумских секача, многобројне дегустације... а најављни су и повољни услови куповине. Припремљена је и поклон-игра за посетиоце с купљеним улазницама, а добитници поклона – туристичких аранжамана те опреме за лов и риболов, биће познати у недељу у 14 часова.

Капије Новосадског сајма отворене су до 2. октобра од 10 до 19 часова. Улазница кошта 300 динара, а за колективне посете 200. Породични дан, када  Сајам куповином једне улазнице могу посетити породице с децом до 16 година је 1. октобар, а 30. септембра и 2. октобра ученици основних школа, уз ђачку књижицу, улаз на Новосадски сајам неће плаћати.

Д. Млађеновић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести