Подршка практичноj настави у пољопривредним школама

Покраjински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радоjевић потписао jе данас уговоре са директорима седам средњих пољопривредних школа

 из Воjводине вредних око осам милиона динара, намењених опремању тих школа и унапређењу практичне наставе.

Oсим набавке система за наводњавање, бесповратна средства су додељена и за противградне мреже, опремање сточарских фарми, и опреме за биљну производњу у заштићеном простору. Средства су добили свих седам средњих пољопривредних школа, коjе су конкурисале, из Панчева, Вршца, футога, Зрењанина, Сомбора, Бачке Tополе и Руме.

Tе школе су добиле средства у оквиру конкурса ресорног секретариjата, наведено jе у саопштењу.Радоjевић jе истакао да jе реч о уговорима, чиjа jе укупна вредност скоро 8,2 милиона динара, што ће допринети осавремењавању наставног процеса, а у складу са оним што су ове школе исказале за своjе приоритете.

"Пољопривредне школе у Воjводини на наjбољи могући начин примењуjу теориjу у праксу и када jе реч овим средњим школама, можемо говорити о дуалном образовању. Циљ jе свакако да са овим инвестициjама утичемо да се у овим средњим школама подигну капацитети, да њихов рад буде што ефикасниjи, и да се унапреди практична настава", рекао jе Радоjевић.

Oн jе новинарима, након потписивања уговора са корисницима средстава, рекао да jе, уjедно, иницирао да актив директора средњих пољопривредних школа из покраjине направи предлог заjедничких приоритетних потреба, како би Секретариjат сачинио концепт у циљу што боље припреме за наредну буџетску годину.

Радоjевић jе наjавио да ће такав начин рада постати пракса.Директори воjвођанских пољопривредних школа истакли су важност таквих уговора, коjи њиховим ђацима доносе велике бенефите, jер jе реч о стручним школама, коjе имаjу традициjу и где се учи живот на делу.Tи ђаци, након школовања, углавном сви нађу посао, jер су по речима своjих професора, добро обучени за своjу струку, закључуjе се у сопаштењу Секретариjата.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести