Посао за 200 текстилаца

У Србобрану би ускоро требало да буде изграђена производна хала, у којој би за наредних пет година посао требало да добије око 200 текстилаца. Наиме, менаџмент

компаније „СД текстил” у Старој Пазови, која се бави производњом радних униформи, и руководство општине Србобран договорили су отварање једног погона у Србобрану и сарадњу на подизању производне хале, а потписано је и писмо о намерама између та два партнера.

Власник компаније „СД текстил” Слободан Окулић објашњава да то предузеће има намеру да шири производне погоне, а да је Србобран изабран због залагања локалне самоуправе да инвеститору обезбеди добр услове за рад. Први човек сробранске општине Нешко Честић истакао је да се на државном нивоу сви боре за стране инвеститоре, а да је општина Србобран усмерена на отварање врата предузетницима из Србије.

– Верујем да и код нас има довољан број пословних људи и фирми који би уз одређене субвенције и повластице – а то у овом тренутку и нудимо – отворили погон у нашој општини – рекао је Честић. – Долазак компаније „СД текстил” је један такав пример и општина Србобран ће предузети кораке да јој олакша почетак производње – ако буде потребе, помоћи ћемо око земљишта, инфраструктуре или субвенција за обучавање радне снаге.

Отварање нових радних места Србобрану много значи и сигуран сам у то да у нашој општини има младих људи који су спремни да уче и раде у текстилној индустрији. – Производња униформи у Србобрану могла би започети одмах у просторијама Дирекције „Елана”, који је тренутно празан – рекао је члан Општинског већа задужен за привреду Ђорђе Џеков, а на тај начин „СД текстил” поставиће темељ за будуће пословање у том месту. 

Љ. Малешевић
 

Већ кренули у потрагу

„СД текстил” већ је кренуо у потрагу за радницима – расписан је оглас за запошљавање, и то за шивење на индустријским машинама. Пожељно је искуство у тој области, али није неопходан услов. Пријаве се примају до 23. децембра.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести