Посао за 3.000 незапослених

Покрајинским акционим планом запошљавања у АП Војводини утврђено је да ће се у 2015. години спроводити програми и мере активне политике запошљавања – самозапошљавање, запошљавање

незапослених лица, програм стручне праксе и јавни радови. Покрајински секретаријат за привреду је објавио четири јавна огласа и започео кампању запошљавања у 2015. години, у оквиру које ће бити запослено и радно ангажовано више од 3.000 назапослених лица.

За финансирање јавних радова у АПВ у 2015. години биће издвојено 160 милиона динара. То је мера активне политике запошљавања која предвиђа одобравање новца за запошљавање незапослених из АП Војводине с евиденције Националне службе за запошљавање. Јавни радови се могу организовати и спроводити у областима социјалних, хуманитарних, културних и других делатности, као и у области одржавања и заштите животне средине и природе. Јавни оглас траје до 18. марта ове године.

За доделу субвенције незапосленим лицима за самозапошљавање обезбеђено је 128 милиона динара. Оне износе 160.000 динара и намењене су самозапошљавању незапослених лица с евиденције Националне службе за запошљавање у Војводини. Јавни оглас је отворен до утрошка новца.

За субвенције послодавцима за запошљавање незапослених лица у АПВ у 2015. години има 200 милиона динара. Послодавцу се додељује субвенција од 140.000 динара по запосленом. Јавни оглас је отворен до утрошка пара.

За реализацију програма стручне праксе у Војводини у 2015. години издвојено је 40 милиона динара, намењених за финансирање стручног оспособљавања незапослених лица с евиденције НСЗ-а у Војводини. Јавни оглас је траје до 18. марта.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести