Посао за 409 радника у непалској компанији

У Индустријској зони „Румска петља” у Руми пре мање од годину постављен је камен темељац непалске компаније „Синовејшн груп”, која ће производити нудле, резанце и друге

врсте тестенина. Вредност инвестиције процењена је на 8,5 милиона евра, а у наредне три године ће износити нешто више од 13 милиона.

Изградња непалске компаније нудли сада је привредена крају и у току је изградња инфраструктуре око објекта, док се званичан почетак производње и прва запослења очекују средином наредног месеца. Прва инвестиција у Европи непалске компаније „Синовејшн груп ”, која послује у оквиру „Цхаудхарy Гроуп”, већ половином наредног месеца у првој фази запослиће 409 радника, а касније још 800.

Крајем прошле године власник непалске компаније Бинод Чаудри је приликом боравка у Руми најавио да ће нудлама произведеним у том сремском граду бити снабдевана цела Европа. Нагласио је да су општина Рума, као и Влада Србије, пружили велику подршку за ту инвестицију, која ће бити велики подстицај сремским пољопривредницима јер ће се за производњу нудли користити домаће сировине.

– Инвестирање у Руми нам сигурно широм отвара врата европског тржишта и само је питање времена, које се мери месецима, када ће Рума постати европски позната управо по нашим Њаи Њаи нудлама – нагласио је Чаудри.

По његовим речима, нема боље споне Истока и Запада од Србије – Србија и Рума су победиле многе земље коју су на почетку равноправно конкурисале за прву непалску инвестицију у Европи.

Локална самоуправа, по речима председника општине Рума Слађана Манчића, учинила је све да оправда поверење непалске компаније да њихова прва инвестиција на Старом континенту буде управо у том граду. То је уједно, како каже Манчић, и потврда спремности локалне самоуправе да буде прави партнер инвеститорима. Он истиче да након почетка рада у Руми, та компанија има намеру да улаже и у друге градове у Србији.

Љ. Малешевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести