Продаја имовине „Дунав групе – Агрегати”

У Привредном суду у Новом Саду у четвртак, 22. децембра, биће одржано друго јавно надметање за продају три брода предузећа „Дунав група – Агрегати” АД Нови Сад

 Наиме, Привредни суд у Новом Саду донео је закључак о јавној продаји имовине тог предузећа на основу извршног решења по којем оно Развојној банци Војводине АД Нови Сад у стечају дугује 373.508.792 динара.

На јавној продаји наћи ће се три брода, а процењена вредност за сваки је 22.000.000 динара. Брод „Кикинда” заведен је у главној књизи уписника бродова Лучке капетаније Нови Сад, као и брод „Нови Бечеј”, који има сопствени погон, отворени је моторни теретњак-сандучар, изграђен 1978. године у бродоградилишту МХД у Балатонфиреду, Мађарска, с највећим истисним капацитетом по сведочанству о баждарењу, од 1.162,80 кубних метара. Брод „Тител” је отворени моторни теретњак-сандучар и налази се у пристаништу Нови Сад, а изграђен је 1979. године, такође у мађарском бродоградилишту МХД.

Иначе, почетна цена износи само 30 одсто од процењене вредности, што значи да се бродови могу купити по знатно нижој цени. Сви заинтересовани за учешће на јавном надметању могу разгледати бродове сваке среде од 17 до 19 часова, што је извршни дужник дужан да омогући, а у противном биће спроведено принудним путем.

Власник „Дунав групе – Агрегати” је Душан Боровица, који је неколико пута хапшен због сумње да су његове фирме добијале незаконите кредите од Развојне банке Војводине. То предузеће има огромне дугове Пореској управи, радницима и банкама, а делу радника годинама није повезан радни стаж. Због неисплаћених плата и неповезаног стажа више од 200 радника некадашњег „Хероја Пинкија” блокирало је саобраћај на Дунаву, тражећи да се барем из дела имовине тог предузећа њима исплати оно што су зарадили. Већ тада је истицано да би на добош могли отићи потискивачи, тегљачи, ледоломци, танкери, самоходни теретњаци, багери, па чак и чамци и стамбене лађе у Кулићу и Беочину.  

Љ. М.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести