Распродаја „Срема” из Шида

Стечајни управник Индустрије меса „Срем” Шид огласио је продају дела имовине тог стечајног дужника неосредном погодбом уз прикупљање писмених понуда. Имовина Индустрије

меса „Срем” у стечају, коју чине комплекс кланица и хладњача, фарма у Илинцима, економија „Шид” и десет хектара пољопривредног земљишта, процењена је на почетну цену од 1.867.690.680 динара. На продају су и економија „Батровци” с управном зградом, радионицама и гаражама, а почетна цена је 14.042.386 динара. Почетна цена за фарму свиња у Заравни је 29.887.196 динара, док је за продајни објекат у Новом Београду у Улици Ивана Рибара она 5.079.792 динара.

Јавно отварање понуда је 23. децембра у 12.15 часова, а крајњи рок за доставу писмених понуда исти дан до 12 часова.
Тај некадашњи гигант у области индустрије меса већ годинама је у стечају. Након више деценија, неколико неуспешних продаја и три стечаја, од којих је последњи у току, питање те некада познате месне индустрије још увек није решено. Последњи стечај у „Срему” покренут је 2012. године. Од тада је простор нове кланице и хладњаче у закупу. Марта ове године покушана је продаја имовине, али заинтересованих купаца није било, као ни крајем 2014. године. 
 
Индустрија меса „Срем” Шид некада је директно запошљавала више од 1.500 радника, а број је био много већи ако се рачунају они који су били индиректно упослени. Већина радника након одласка фирме у стечај покушала је да оствари своја права уз помоћ Савеза самосталних синдиката, али ни то није успело. Радници чекају да се оконча дугогодишња агонија тог гиганта да би знали на чему су и да ли има наде да барем део њих настави да ради у месној индустрији. Управо због тога с нестрпљењем чекају заказану продају дела имовине јер им то даје наду би нови газда, ако га овога пута буде, могао наставити производњу и прераду меса, а самим тим и они добити шансу да поново раде.
Љ. М.
 
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести