Скат: Америчке компаније заинтересоване да улажу у Србију

Мислим да је Србија на правом путу, али тај пут је дуг и пред њом су тешка питања и тешке одлуке у наредној години, изјавио је амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Кајл Скат.
kajl_rendolf_skot.jpg
Фото: Tanjug

Скат је за Ало рекао да Србију очекују структурне реформе, шта ће се десити са државним предузећима попут РТБ Бора, Србијагаса, Железаре.То су важна питања, не само за предузећа и раднике, већ и за то како ће их држава решити, оценио је Скат.Скат је указао да субвенције које иду тим предузећима плаћају сви.

Када говоримо о реформама, нека предузећа у Србији нису рентабилна, она ће ићи у стечај или у реформе и један број радника ће изгубити посао управо због тога. Зато сам рекао да су то тешка питања за Владу, али мора да се иде напред,нагласио је он.

То је исто, додао је Скат, као када човек крвари сваким даном све више и више, а морате да решите тај проблем тако што ћете да зауставите крварење.Скат је рекао да је неколико америчких компанија заинтересовано да улажу у Србију, пре свега рударску индустрију, али пошто се ради о приватним фирмама, не може да говори у њихово име.

(ФоНет)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести