Спасите фирме од стечаја

Савез самосталних синдика Србије тражи да се за сва предузећа која имају перспективу и могла би профитабилно пословати, обезбеди квалитетан менаyмент, реорганизација и докапитализација.

„Отпуштање запослених у Србији, макар то било и уз социјални програм, није мера за решавање питања нарасле незапослености која је међу највећим у региону и Европи”, пише у саопштењу тог синдиката.

Одређена предузећа, попут оних из области ремонта локомотива, железничких и вучних возила, због укупног запуштеног стања у железници нису била у ситуацији да у пуној мери користе капацитете и докажу своју техничку и тржишну способност, пише у саопштењу.„Претпостављамо да ће сада када се мењају инвестициони услови везани за обнову инфраструктуре и возног парка српских железница, бити економски рентабилна. Слично је и с предузећима из области вагоноградње, израде металних конструкција”, наводи овај синдикат.

Да ли Србији заиста не требају предузећа из области прерађивачке индустрије, грађевинарства, изградње путева, ауто-путева и хидрограђевинских објеката, пољопривреде, гајења воћа, шумарства, рибарства и других области?, пита Савез синдиката у саопштењу. Поједина предузећа с те листе, како је наведено, остварују добар наступ на тржишту, њихови производи су тражени у Србији и иностранству.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести