Стечај стигао у „Меринг”

Привредни суд у Зрењанину донео је решење о отварању стечајног поступка у овдашњем предузећу за инжењеринг, аутоматизације мерења, електроенергетику и информатику „Меринг”,

чије је седиште на Житном тргу, у Пословном центру „Мала варош”. За стечајног управника именована је Драгица Арсић, која води стечајеве у многим зрењанинским фирмама. Како је наведено у судском решењу, разлог за отварање стечајног поступка јесте то што дужник у дужем периоду није способан да плаћа обавезе.

Привредни суд је позвао повериоце да у року од 120 дана пријаве своја обезбеђена и необезбеђена потраживања од предузећа „Меринг”, а то могу учинити подношењем писане пријаве с доказима о дуговањима. Све пријаве поднете по истеку тог рока биће одбачене као неблаговремене, сходно Закону о стечају. Суд је, одмах по доношењу решења заказао и прво поверилачко рочиште ради разматрања извештаја о економско-финансијском положају „Меринга”, и то за 17. март, док ће тек 17. јуна бити одржано испитно рочиште, на којем ће бити речи о потраживањима поверилаца.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести