Стечајни управник распродаје хулахопке, стан...

Стечајни управник је на основу решења судије Привредног суда у Суботици о банкротству огласнио друго јавно надметање за продају непокретне и покретне имовине

предузећа за производњу чарапа, трговину и експорт-импорт у стечају „Matex” из Суботице.

Предмет продаје у првој целини су објекти тог предузећа у Суботици, међу којима су и зграде, шиваона, хангар, плетиона, фарбара као и постројења и производна опрема, која укључује плетеће машине, шиваће машине, машине за пеглање, паковање, фарбање чарапа, сушење... Почетна цена за ту целину је 45,93 милиона динара. У другој целини су такође непокретности у Суботици: штампарија, надстрешица, зграда текстилне индустрије, помоћна зграда и трафостаница, али и офсет-машина, машине за лепњење и савијање кутија, за израду кесица, за сечење папира, двобојна машина за штампање, цилиндар „хајделберг”, машина за пластифицирање. Ту су и залихе готових производа, међу којима су чарапе, хулахопке, материјали, предива и амбалажа по спецификацији из продајне документације. Почетна цела те целине је 17.880.868,13 динара.

На продају је и стан у Суботици од 45 квадратних метара, с почетном ценом од 2.559.052,57 динара.

Привредни суд у Суботици отворио је стечај над тим предузећем 19. новембра 2015. године  због тога што је 8. октобра те године „Фулгар Еаст” из Зрењанина, као стечајни поверилац, поднео предлог за покретање стечајног поступка. Директор „Matexа” није оспоравао наводе предлагача и није се противио отварању стечаја. По подацима НБС-а, то предузеће је било у непрекидној блокади 1.073 дана, а рачун је блокиран износом од 226.278.345 динара. На списку имовине суботичког предузећа за производњу чарапа било је 20 објеката, 96 комада различите опреме, седам земљишних површина и залихе.

Јавно надметање одржаће се 29. марта у 11 часова у Сенти, Ађанска 10.

Љ. Малешевић

 

Делимично успело

Треба подсетити на то да је 11. јануара ове године било прво јавно надметање за имовину суботичког предузећа, али је оно било делимично успешно. Тада је продата породична стамбена зграда по почетној процењеној вредности, док је продаја осталих целина проглашена неуспешном.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести