Степановић: Ко реши јавна предузећа улази у историју

Ко буде успешно решио питање јавних предузећа у Србији заслужио је да уђе у светске уџбенике, изјавила је данас уредница

Нове економије Биљана Степановић.

"Када уђете у проблем јавних предузећа, не верујете шта се тамо дешава. То се провлачи десетинама година уназад. Ко реши вишкове у јавном сектору и запосли те људе, али не у јавним предузећима већ у приватном сектору, тај треба да уђе у српску историју", рекла је Степановић за Н1.
Када је реч о Железари Смедерево, она каже да је добро што је Железара продата.

"Решили смо се баласта који је као црна рупа, који је усисао не зна се колико милијарди још од бивше Југославије. Није то проблем од јуче. То смо решили и то је сада брига Кинеза, а од процена бих се уздржала", казала је Степановић.
Она сматра да кинески инвеститор има рачуницу зашто је купио смедеревску челичану и то у време кризе.

"Или ће уложити и дати неке нове производе, говори се о белим лимовима за аутомобиле, или имају други план да тако уђу у Европу. Али, питање је да ли ће Европа дозволити то Кинезима, јер постоји криза и у њеним железарама. Кинези имају своју рачуницу, а битно је само да нас престане да кошта", навела је Степановић.

Говорећи о младим предузетницима, она сматра да их прве две године треба ослободити дажбина и да је задатак за нову владу да се млади више упосле, али не у јавном сектору.

(Танјуг)

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести