Сви закупци имају право жалбе на лицитацију земљишта

Министарство пољопривреде демантовало је данас тврдње покрајинског секретара за пољопривреду Бранислава Богарошког и Лиге паора Војводине

да је изменама и допунама Закона о пољопривредном земљишту укинуто право жалбе на лицитацију за пољопривредно земљиште.

Изменама и допунама Закона о пољопривредном земљишту, за разлику од претходног закона, дато је право на жалбу по основу свих врста закупа и свим закупцима, истиче се у саопштењу.

Како се прецизира, право жалбе на лицитацију пољопривредног земљишта прописано је члановима 61, 64, и 64а измена и допуна Закона о пољопривредном земљишту, појашњавају из тог министарства.

"Овим изменама је за разлику од претходног закона дато право на жалбу по основу свих врста закупа и свим закупцима. Претходни Закон о пољопривредном земљишту, за разлику од важећег, није давао право жалбе пољопривредницима који су закупљивали по основу права пречег закупа", указују у Министарству пољопривреде.

Покрајински секретаријат за пољопривреду оценио је у петак да је потребно донети нови закон о пољопривредном земљишту, јер је његовим изменама, како је оцењено, укинута могућност жалбе за учеснике лицитације за државно земљиште.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести