У Баранди индустријска зона

Министар привреде Горан Кнежевић потписао је с председником општине Опово Зораном Тасићем уговор о суфинансирању израде пројектно-техничке документације за

 изградњу нове радне зоне „Баранда”. Пројектно-техничка документација подразумева израду идејног решења, пројеката за грађевинску дозволу и пројеката за извођење, а укупан износ одобрен за суфинансирање је 2.538.000 динара.

Први човек оповачке општине објашњава да, напокон, после дугог низа година, пројекат радне зоне код Баранде улази у суштинску реализацију.
– Израда пројектно-техничке документације је примарни основ за све остало, као и будућих апликација на конкурсима за изградњу радне зоне, а ту првенствено мислим на канализацију, путеве, електрификацију… што ће бити основа за покретање фабрика у новој радној зони – објашњава Тасић.
Најављује и упоредну изградњу инфраструктуре, којом ће се радна зона повезати с Оповом и Барандом, а то се односи на уређење коловоза и изградњу пешачке и бициклистичке стазе.

– Урадићемо све што је неопходно да бисмо показали потенцијалним инвеститорима квалитетне услове и радну зону по угледу на велике градове у Србији – истакао је Тасић.Иначе, та војвођанска општина је на зачељу по висини просечне плате, мада се од почетка ове године ситуација поправља. Тренутно на евиденцији незапослених има 1.300 грађана, а ове године је у Сакулама отворен производни погон фирме „Soul Food”, у којем је посао добило 20 радника, а планира се још толико. Производне погоне у Сакулама почетком наредне године отвориће и фирма „Фонди експорт” и упослиће 70 радника.

Изгадња и инфраструктурно уређење радне зоне између Опова и Баранде на површини од 15 хектара требало би да постане основ привредног развоја општине да би што више незапослених дошло до радног места, а самим тим се и повећала просечна месечна зарада.

Љ. Малешевић
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести