У Новој Гајдобри нова улагања

Министарство привреде Владе Србије расписало је јавни позив за подношење понуда за изградњу саобраћајница, пешачких стаза, атмосферске канализације

 и јавног осветљења у радној зони у Новој Гајдобри, Бачка Паланка. Наручилац радова је општина, а могу се јавити фирме које се баве грађевинарством, изградњом пешачких стаза и цевовода за воду и канализацију. Реч је о другој фази опремања радне зоне у Новој Гајдобри – изградњи тротоара – пешачких стаза, а критеријум је најнижа понуђена цена. Позив је отворен до 3. августа.

Ваља подсетити на то да је Управа за капитална улагања Војводине јуна прошле године саопштила да су представницима шест локалних самоуправа из Војводине уручени уговори вредни укупно 200 милиона динара за пројекте којима се унапређују услови за привлачење инвестиција, развој малих и средњих предузећа и запошљавање. Међу онима који су тада на конкурсу, барем на папиру, добили новац, био је и главни пројекат изградње саобраћајнице, пешачких стаза, атмосферске канализације и јавног осветљења у зони у Новој Гајдобри. Међутим, пред крај године Управа за капитална улагања одлучила је да раскине уговор којим је одобрила новац за главни пројекат јер јој, како је тврдила, није на време достављена потребна документација.

Председник општине Бачка Паланка Александар Ђедовац прозивао је Дирекцију за изградњу општине да је својом опструкцијом допринела пропасти уговореног улагања у поменуту индустријску зону.

Љ. М.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести