Воћарима 73,5 милиона динара за противградне мреже

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић, уручио је данас 20 уговора корисницима који су добили бесповратна средства на

конкурсу за суфинансирање набавке противградних мрежа за воћарску производњу, у укупној вредности од 73,5 милиона динара.
У саопштењу се наводи да је од тих 73,5 милиона динара, 28,8 милиона намењено регистрованим пољопривредним газдинствима, а 44,7 милиона динара за правна лица, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Покрајинске владе. 

Реализацијом ових инвестиција у Војводини ће под противградним мрежама бити још 107 хектара воћњака.
Радојевић је истакао да пољопривредници из Војводине препознају свој интерес у мерама подршке које су намењене развоју интензивне пољопривредне производње.

"Колико је за наше воћаре важна мера подршке за набавку противградних мрежа говори податак да је, са данас урученим уговорима широм Војводине, у 2016. години 360 хектара воћњака покривено противградним мрежама", рекао је Радојевић.
Он је навео да ће Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и у предстојећој буџетској години, наставити са мерама подршке како интензивној пољопривредној производњи, тако и прерађивачкој индустрији.

Радојевић је нагласио да мере аграрне политике за 2017. годину, покрајински секретаријат на чијем је челу конципира заједно са Министарством пољопривреде, али и са локалним самоуправама, јер је, како је казао, неопходно да се сва финансијска средства која су опредељена за пољопривреду максимално ставе у функцију.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести