Вулин: У среду последњи састанак о минималцу

Последњи састанак радних група на коме ће се укрстити ставови послодаваца, синдиката и државе и свако изаћи са својим предлозима колико минимална цена рада треба да износи

у наредном периоду, биће одржан 31. августа, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

"Преговара се у доброј атмосфери и сигуран сам да ће се минимална цена рада договорити и пре законског рока", рекао је Вулин новинарима у Суботици.

Како каже, последњи састанак је у среду, 31. августа, а иако послодавци и синдикати немају исто мишљење колико цена треба да износи, што је и оцекивано, очекује да сви разумеју где се налазимо и какве су нам објективно економске могућности.

Вулин је додао да очекује  да ће веома брзо бити усвојена нова минимална цена рада.

У септембру прошле године Влада је донела одлуку да минимална цена рада по радном сату за 2016. годину остане 121 динар. Та цена на снази је већ  две године.

Синдикати су тада тражили да се цена рада по радном сату повећа на 143,5 динара, док су представници послодаваца и Владе Србије били против.

Последњи пут, пре тога, висина минималца је промењена у септембру 2014. године, и тада је одлучено да она за 2015. годину по радном сату износи 121 динар.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести