За 100 радних места у три општине 340 кандидата

Због проширења производних капацитета компанија „ИГБ Аутомотив” Инђија расписала је конкурс за пријем 100 нових радника с подручја општине Инђија.

Тим поводом одржан је Дан каријере у Инђији, Иригу и Новој Пазови, на којима су се заинтересовани за посао у једној од најзначајнијих гринфилд инвестиција у Србији могли информисати и конкурисати на неко од понуђених радних места.

Како су „Дневнику” рекли у тој компанији, на Дану каријере у поменута три места интересовање незапослених за рад у производном погону било је огромно. Само у току неколико сати, колико траје Дан каријере, у Иригу се пријавило 120, у Новој Пазови такође 120 и у Инђији 100 заинтересованих за рад у тој компанији. Но, тих 340 заинтересованих за отворених 100 места није коначан број јер је конкурс отворен до краја новембра. Заинтесовани за посао у „ИГМ Аутомотив” које нису стигли да на организованим штандовима предају захтев и биографију, могу то учинити путем имејла пријава­бауерхин.рс и то до краја месеца.

Иначе, та компанија се бави производњом грејача за аутомобилска седишта, за волане, сензора за седишта аутомобила, каблова за грејаче седишта и електронских контролних јединица. Компанија отворена у Србији представља и прву по величини, броју запослених и оствареној реализацији у „Бауерин групи” јер данас „ИГБ Аутомотив” има више од 1.800 радника и производи више од 18.000.000 производа годишње. За девет година пословања компанија је све раднике запослила с територије општине Инђија и по томе је на листи фирми с највећим бројем запослених и представља снажан ослонац даљем развоју локалне заједнице.

Сада је компанија одлучила да шансу за запошљавање да и незапосленима у суседним општинама Иригу и Новој Пазови, с тим што је тим радницима загарантован превоз у Инђију.

Љ. Малешевић
 

Резултат следећег месеца

У „ИГБ Аутомотив” објашњавају да је у току регрутација пристиглих захтева за пријем у радни однос.
Међутим, тачан број пријављених радника и коначан избор ће се обавити тек када прође и пријављивање путем имејла. С обзиром на то да је конкурс отворен до краја месеца, реално је очекивати да 100 радника до посла дође наредног месеца.

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести