За 30 стартап фирми милион евра

Центар за развој технолошког предузетништва ICT Hub основао је Фонд „ICT Hub Venture”, који ће у наредне две године инвестирати милион евра у 20

до 30 домаћих и регионалних стартап компанија.Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић казала је за  Танјуг  да је то добар сигнал, да се тај сектор развија и да је важно да и Влада Србије направи услове да има што више таквих фондова, који су, истиче, за старт-ап иновациона предузећа од апсолутне и невероватне важности јер – банке не улажу у то.

– То су врло ризична улагања и захтевају посебну врсту законодавних оквира – рекла је Ана Брнабић. – Важно је да има више фондова да би и они могли да бирају и да би они добијали боље услове, да би што пре и што брже развијали тај сектор, али свака част, мислим да је то добра вест за Србију.
Она је додала да ће разговарати с људима из тог фонда.

Директор „ICT Venture hub” фонда Коста Андрић истиче да ће његов фонд у наредне две године инвестирати милион евра у 20 до 30 домаћих и регионалних старт-ап компанија и да ће ниво инвестиција бити до 30.000 евра по старта-пу, у замену за удео у компанији.– Важно је да нису у питању само финансије, спремни смо да отворимо све наше контакте, целу заједницу људи које окупљамо да помогнемо компанијама које су у прилично раној фази развоја, да што брже расту и то раде на правилан, ефикасан начин – рекао је Андрић за  Танјуг . – Надамо се да ћемо на тај начин допринети надомештању недостатка капитала на нашем тржишту у тој раној фази. – Сви имамо неке идеје – ми их овде често зовемо илузијама.
Он подвлачи да новца има, али само када се покажу сјајни пословни резултати.

Иначе, ICT Hub окупља људе који покушавају да створе своје компаније засноване на технологији, ради с тимовима младих стручних људи који су на самом почетку и који кроз програм покушавају да докажу да постоји проблем који могу решити путем технологије или имају иновације које желе да донесу на тржиште.

Д. В.
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести