За крпљење друмова 100 милиона евра

Шеф одељења Европске инвестиционе банке (ЕИБ) за Западни Балкан Матео Ривелини оценио је да су претходне четири

године биле одлична прилика за раст партнерства Србије с ЕИБ-ом.

Ривелини се у Влади Србије састао с потпредседницом и министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић, с којом је разговарао о активним пројектима у Србији у којима учествује ЕИБ и будућој сарадњи.

Он је истакао да је ЕИБ заинтересована за развој јавно-приватног партнерства у Србији, али и за развој регионалних пројеката и путева у оквиру европске транспортне мреже, где је за Србију посебно значајан правац Ниш–Мердаре–Приштина.

Званичник ЕИБ-а се информисао и о току радова на Коридору 10, где је укупан зајам ЕИБ-а 579 милиона евра, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Зорана Михајловић је истакла да је за време претходне владе ЕИБ био поуздан партнер те да се нада да ће се добра сарадња наставити.

– Задовољни смо досадашњом сарадњом, али и отворени за све нове пројекте које бисмо могли започети заједно – поручила је министарка.

С учешћем од 100 милиона евра ЕИБ је партнер и у пројекту рехабилитације 1.100 километара путева у Србији, док је од пројеката у развоју железничке инфраструктуре тренутно активан кредит вредан 80 милиона евра.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести