Запошљавају 100 инспектора, зарада 59.000

Пореска управа Србије објавила је конкурс за пријем 100 пореских инспектора, међу којима највише за контроле.Највећи број инспектора

биће запослен у Београду и Новом Саду, а по условима конкурса, распон плата тих државних службеника, који ће бити распоређени на укупно 68 позиција, креће се од 38.000 до 59.000 динара.

За сва радна места у Пореској управи захтева се „искуство у струци” – од годину до седам година, а по образовању кандидати би требало да буду правници или економисти.Сви већи градови у Србији биће обухваћени конкурсом, а највише инспектора биће распоређено у Београду – 41. Следе Нови Сад с девет, Ниш са четири и Крагујевац с три, док ће се у градовима попут Крушевца, Ужица, Сомбора, Лесковца, Јагодине, Сремске Митровице, Лазаревца и Панчева наћи место за по једног новог инспектора.

Најкраћи стаж, од само годину, захтева се од кандидата за место млађег пореског инспектора на аналитичко-пореским пословима канцеларијске контроле, док се од виших инспектора Пореске полиције очекује најмање седмогодишње искуство у струци.Радна места предвиђају позиције виших инспектора, инспектора, и млађих инспектора, и то на пословима теренске и канцеларијске контроле, као и на аналитичко-пореским пословима и пословима наплате.

У Пореској управи кажу да ће свима који буду изабрани бити омогућено усавршавање кроз обуку.Свим пореским инспекторима је омогућено да се усавршавају кроз сталне интерне и екстерне обуке. На конкурс за пријем пореских инспектора могу се пријавити кандидати који су стекли високо образовање углавном из правне или економске струке, с радним искуством од најмање годину до најмање седам година у струци, што зависи од радног места за које конкуришу, кажу у ПУ.

Е. Дн.
 

Подмлађивање

Директорка Пореске управе Драгана Марковић недавно је рекла да ће пријем нових инспектора допринети смањењу просечне старости запослених у тој служби, која је око 56 година.
Она очекује да бољи рад инспекције омогући бољу наплату пореских прихода и ефикаснију борбу против сиве економије. У Пореској управи Србије сада је око 5.200 запослених.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести