Класици, авантуре, епска фантастика

Издавачка кућа „Макондо” из Земуна први пут се огласила медијима са веома амбициозним издавачким планом у коме доминирају класични стрипови,

важна дела епске фантастике, књиге за омладину о српским научницима и класици светске литературе.

„Макондо” је већ објавио завршни том Конана Дојла о Шерлоку Холмсу, те запоцео едиција за децу о српским научницима Михаилу Петровићу Аласу и Николи Тесли, са текстовима Николе Веселиновића и илустрацијама Алексе Гајића и Давида Вартабедијана.

”Макондо” жели да се специјализује за ремек-дела светског стрипа и већ је објавио важно дело епске фантастике „Страдање Диосаманте” Алехандра Ходоровског и Жан-Клода Гала, као и први том новог вестерн серијала „Погребник” Гзавијеа Дорисона и Ралфа Мејера. Овај серијал је у Европи оцењен као „највећи вестерн након Блуберија”.

У сарадњи са Центром за развој науке и Српским легатом, „Макондо” објављује едицију о српским научницима, а у партнерству са кућом „Бели пут” завршено је објављивање илустрованог бестселера: тротомних сабраних дела Конана Дојла о Шерлоку Холмсу, са поговорима Давида Албахарија, Васе Павковића и Зорана Стефановића.

У плану је да се настави са штампањем класичних стрипова „Мандрак” и „Фантом”. „Макондо”, према речима једног до тројице уредника, Бојана Боснића, основан је са усмерењем да објављује велика дела светског стрипа: „Мали Немо у Земљи снова”, „Ленс”, „Лига изузетних yентлмена”, „Ранкс”, „Орлови Рима”, „Блексад”, „Дивљи мач Атлантиде”... Све су то радови Серђа Топија, Дина Батаље, Брајана Боланда, Матијаса Шултајса и Чарлса Буковског.

(Танјуг)

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести