Концерт у част највећег господина рокенрола

„Концерт у част највећег господина рокенрола”, посвећен Влади Дивљану, биће одржан 7. маја у загребачкој Творници културе, најавила је продуцентска кућа Starhill.

Тај велики догађај, на којем ће свирати, поред групе „Љетно кино”, и Дарко Рундек, Дино Шаран (из бенда „Лету штуке”) и Срђан Гојковић Гиле, снимаће се за потребе филма „Небеска тема” Младена Матичевића.

Макс Јуричић, организатор концерта и вођа састава „Љетно кино”, са којим је Влада Дивљан објавио два издања  и наступао са великим успехом широм региона, каже да назив концерта најбоље говори о томе шта мисле о свом пријатељу Влади Дивљану:

- Разлог концерта је да и ове године бар једном одсвирамо Владине песме и да у његову част, на наше задовољство и на радост публике, покушамо да оживимо магију коју је доносио кад би из Београда или Беча долазио у Загреб.

Последњи пут Дивљан је у Загребу наступао 2014. у Творници културе и на ИнМусиц фестивалу заједно са „Љетним кином”, а постава која га је тада пратила свираће и на овом концерту. Бенду ће се придружити Игор Павлица с трубом и три мушкетира из Загреба, Сарајева и Београда - Дарко Рундек, Дино Шаран и Срђан Гојковић Гиле, који ће уз Владине отпевати и неку од својих најлепших песама.

Аутор музичких спотова Радислав Јованов Гонзо у Творници ће премијерно представити видео за песму „Баба Зумбула”, монтиран од снимака са Дивљанових последњих наступа.

- Дванаест музичара, незаборавне песме, филмска екипа, премијера и изненађења обећавају да ће концерт бити и биоскоп и позориште, а  „Љетно кино” ће се посебно потрудити да те вечери свирају са енергијом и весељем како су то радили са Владом - нагласио је Макс Јуричић.

Продуцентска кућа Стархилл је пре десетак дана званично почела са снимањем документарног филма „Небеска тема” о једном од најзначајнијих музичара са наших простора, Влади Дивљану.

До сада су урађени звучни записи са Зденком Коларом, Максом Јуричићем, Горанком Матић, Момчилом Момом Рајином, а ових дана биће снимљени Александар Шандоров, Срђан Гојковић Гиле и Дарко Рундек.

Аудио снимање појединих учесника трајаће до краја месеца, а онда се након ускршњих празника прелази на снимање слике. Премијера филма „Небеска тема” планирана је за јесен ове године.

Р. Д.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести