Почело снимање филма о Влади Дивљану

Продуцентска кућа “Стархил” синоћ је званично почела са снимањем документарног филма “Небеска тема”, о једном од најзначајнијих музичара са наших простора, Влади Дивљану.

 У студију Александра Протића забележана је фасцинантна прича Зденка Колара о великом пријатељству са Владом Дивљаном, пуна емотивних момената и занимљивих анегдота. Ово сведочење, које је за потребе филма снимљено само звучно (без слике, тзв. “оф”), представља интимну визуру на једног изузетног човека.

- Са једне стране ми је драго што учествујем у овом пројекту, то дугујем мом другу и комшији Влади, а са друге стране то ми буди сету јер ме је филм натерао да се сетим неких ствари које сам потиснуо - изјавио је Зденко Колар након снимања. - Дивна је ствар што се овако нешто догађа, што је Младен Матичевић дошао на идеју да направи филм о Влади, он то дефинитивно заслужује. Такође је дивно што је цела моја генерација музичара узела учешћа. Мислим да ово може да буде веома леп и квалитетан филм.

Младен Матичевић, редитељ и сценариста филма “Небеска тема”, након успешног старта је рекао да је веома срећан што је почело снимање, јер у сви дуго чекали овај тренутак.- Он доноси посебну врсту узбуђења јер почиње велика авантура. Друга ствар која ми је драга је да смо отпочели филм са Зденком Коларом који је и у мојој глави и у Београду митска музичка фигура. Ове две ствари ме чине врло срећним - каже матичевић, већ познат по својим ранијим документаним остварењима.

Аудио снимање појединих учесника трајаће до краја месеца, а онда се након ускршњих празника прелази на снимање слике. У филму ће, поред Зденка Колара, учествовати: Дарко Рундек, Александар Шандоров, Момчило Бајагић Бајага, Петар Пеца Поповић, Светозар Цветковић, Младен Јуричић Маy, Срђан Гојковић Гиле, Срђан Шапер, Горанка Матић, Момчило Мома Рајин, Дина Дивљан, Стеван Дивљан и Павле Дивљан, Емил Тедески, Предраг Поповић, Душан Страјнић (Стреј Дог), Дејан Вучетић Вуча, Борис Младеновић, Душан Којић Која, а списак још није коначан.
Премијера филма “Небеска тема” планирана је за јесен ове године.

И. Б.

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести