Теодору Павловићу у част

Ажурирано пре 3 недеље 5 дана

Поетско вече Ивана Негришорца и Селимира Радуловића, одржано прексиноћ у у Банатском културном центру у Новом Милошеву, било је посвећено Теодору Павловићу.

Негришорац је, између осталог, прочитао песму посвећену првом секретару Матице српске и дугогодишњем уреднику Летописа МС из књиге „Матични млеч”, док је Радуловић истакао да је у питању личност изузетна на читавом простору српске културе. „Иако је и надаље присутно питање, које је поставио и велики немачки романтичар:

Чему песници у оскудно време – можемо да кажемо да ипак има разлога да песници и тада певају, јер су они својеврсна опомена свету у којем је мало оних који би од срца да деле са другим људима и човеку који је изгубио властиту равнотежу”, поручио је Радуловић. Програм је, иначе, одржан у оквиру пројеката „Родно место Теодору у част”...

М. С.

 

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Дневника да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажнх података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити објављени. Редакција Дневника има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала.

Коментари