МАЛИ КОРАК ПРАВИ ВЕЛИКУ РАЗЛИКУ Припремате сарму, али ОВО сигурно НЕ ЗНАТЕ Ево како ћете добити посебан специјалитет
За добру сарму никад није рано! А како дочекујемо нову сезону свежијих дана и први кисели купус за ову сезону, време је да се бацимо и на припрему омиљеног рецепта од овог ферметисаног поврћа - сарме.
Свако од нас има понеки трик како спрема ово можда и најпопуларније зимско јело, од начина на који је увија до начина на који је ређа у дубок лонац. Рецепте смо сви мање-више наследили од далеко искуснијих куварица у породици и мало је вероватно да постоји још нешто што овом јелу може да се дода или одузме или измисли - а да резултат буде још бољи.
Али - има.
Иако сте можда већ опробали да у своју мрсну сарму у месо насецкате мало сувог меса или сланине, на друштвеним мрежама се недавно појавио занимљив трик за који вам је потребна помоћ вашег локалног месара.
Наиме, када је једна креативна куварица открила да у смесу са месом додаје и сецкане комадиће сланине, разговору се придружио други кувар који ју је посаветовао да уместо да сама сецка сланину, замоли месара да, док меље свеже месо, у машину убаци и који комад сланине. Како каже, на тај начин месо постаје сочније, богатије укусом, а сама сарма добија - нову димензију.
Јутарњи.хр