„Холидеј ин” биће „Краун плаза”

Хотел „Холидеј ин” на углу Булевара Европе и Футошког пута, на катастарској парцели која се води на адреси Полгар Андраша 3, у Новом Саду, пословаће у саставу „Краун плаза” –

Интернационалне хотелске групације ИХГ, саопштено је из маркетиншке агенције „Провиденце”. Из те агенције су саопштили да ће хотел имати 144 собе и да је отварање предвиђено током 2016. године. Истакнуто је да ће нови хотел пословати по франшизном уговору с новосадском компанијом „Плаза АГНС” ДОО Нови Сад.

У Агенцији за привредне регистре види се да је та компанија регистрована 3. јула 2015. на адреси Мише Димитријевића 72, што је и адреса компаније „Александар градња“ у поседу Војислава Гајића, инверститора хотела “Холидеј ин”.Власник „Александар градња” јуче је био на службеном путу, а из компаније нису имали коментар у вези са сарадњом с ИХГ-ом.

У саопштењу „Провиденцеа” спомињу се и речи, како је наведено, представника компаније „Плаза АГНС”: „Узбуђени смо што подузимамо први развојни пројекат с ИХГ-ом тиме што доводимо реномирану марку ’Краун плаза’”. У саопштењу АГНС-а не спомиње се адреса хотела, нити да је то „Холидеј ин”.

Гајић је, подсећамо, тај хотел изградио са закашњењем. Градњу је почео у пролеће 2010. године, завршио крајем 2012, али хотел није отворио мада је било најава да ће то бити учињено у пролеће 2013. године.Скупштина града је легализовала зграду хотела „Холидеј ин” у јулу прошле године. Уместо с осам спратова и два повучена, изграђен је објекат с девет етажа и једном повученом, па су одборници накнадно дали сагласност за легализацију хотела. То је учињено тако што је Град дао сагласност као власник суседних парцела.

„Холидеј ин” је био предмет и истраге Тужилаштва због, како је у јавности предочено, сумњиве продаје парцеле на којој је изграђен па су Гајић, првобитни власник земљишта власник Индустрије меса „Матијевић” Петар Матијевић и бивши директор ЗИГ-а Борислав Новаковић били у притвору због сумње да је буџет Града због спорне продаје земљишта оштећен за 1,3 милион евра.

Још приликом почетка изградње „Холидеј ин” истакнуто је да ће он имати ексклузивне садржаје. Све што је у саопштењу  наведено да ће хотел „Краун плаза” имати, спомињало се и током градње „Холидеј ина”. Маркетиншка агенција „Провиденце” навела је да ће хотел „Краун плаза” бити намењен за организовање пословних програма и састанка па ће тако имати пет просторија за састанке и две за састанке у форми управних одбора.

Гостима ће бити на располагању ресторан, моћи ће да се опусте у хотелском бару на видиковцу хотела, с којег ће се пружати сјајан панорамски поглед на град. Хотел „Краун плаза” имаће и аутетичан салон-клуб, спа и фитнес центар с опремом на највишем светском нивоу – на самом крову хотела, што ће представљати прилику за опуштање током пословног пута или пријатног викенда.

З. Делић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести