Новосадски сервис: Искључења струје за 30.3.2017.

Нови Сад: од 8 до 10 Радничка 7–15, Максима Горког 6 и киосци; од 8 до 14 Краљевића Марка 24–54 и 37–45; од 11 до 13 Радничка 14 и 19 и Максима Горког 6Б–14 и 9–13. Петроварадин: од 8 до 10 Патријарха Рајачића 36–60 и 51–73.

Руменка: од 8.30 до 14 део од улица Фејеш Кларе, Јована Јовановића Змаја, Ослобођења, Радничке, Стевана Синђелића, Доситеја Обрадовића, Нове 5, Нове 9, Нове 11 до Нове 15.

Каћ: од 8 до 14 повремено у појединим улицама.
Сремски Карловци: од 8 до 13.30 викенд-насеље Стражилово; од 8 до 14 повремено у викенд-насељу Ешиковац и Бељешево код Стражилова.

Град против буке
Радионица „Град против буке, а у служби ремикса”, намењена љубитељима енглеског језика, биће одржана вечерас у 18 часова у Америчком кутку, Петра Драпшина 3. Модераторка радионице је професорка енглеског језика и књижевности др Николина Недељков, која је протеклих десет година радила на Градском универзитету у Њујорку. Бави се ремиксом као основом за приповедање и креативно-критичко мапирање културе. За радионицу се пријављује путем линка https://goo.gl/forms/UInPlFBJSzeHfFCk1 .
Б. П.

Сајам антиквитета
Пролећни сајам антиквитета, хобија и уметничких предмета одржаће се данас од 10 до 18 часова у Дому Војске Србије у Новом Саду, Београдски кеј 9. Осим промотивног и едукативног карактера, има и продајни за већи део изложених предмета, којих ће, по пријавама више од 50 излагача, бити више од 15.000. Сајам има и културолошки карактер и увршћен је у туристичку понуду града Новог Сада и региона, као и целе Републике Србије, а окарактерисан је као културни догађај од значаја за град Нови Сад.

Генерални покровитељ је Скупштина града, а духовни покровитељ хуманитарног дела је епископ бачки др Иринеј Буловић.
Ј. Р.

О локалној политици и самоуправи
Јавна дискусија у оквиру пројекта „Локалне политике и урбана самоуправа”, на којој ће гостовати Удружени покрет слободних станара Ниш, биће одржана вечерас у 20 часова у Омладинском центру ЦК13, Војводе Бојовића 13.

Друга у низу јавних дискусија, коју организују Група за концептуалну политику (ГКП) и куда.орг, угостиће чланове Управног одбора и председништва УПШ-а, Удружења покрета слободних станара и власника приватних зграда из Ниша Сашу Костића и Ђокицу Јовановића.
Б. П.

Промоција поезије Иванке Радмановић
Промоција књиге Иванке Радмановић „Где је моја кућа” одржаће се вечерас од 19 часова у Читаоници Градске библиотеке, Дунавска 1. О збирци поезије и кратких прича, осим ауторке, говориће есејиста Зорка Мирковић и књижевница Гордана Влајић.
В. Б.

„Матине програм” Шејме Фере
Изложба Шејме Фере под називом „Матине програм” биће отворена 6. априла, у 19 часова у Галерији Органка САНУ, Платонеум, Николе Пашића 6. Изложбу ће отворити ликовна уметница Милица Ракић МА графике.
Ј. Р.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести