Од старог хлеба укусан колач

Радионица рециклажне кухиње одржана је у Омладинском центру ЦК13 (Војводе Бојовића 13) с циљем да се укаже на то колико се хране баци и како се она може употребити поново,

у облику новог јела.

– Биљака има доста да прехране цео свет, али ми већину житарица намењујемо исхрани стоке коју касније и сами поједемо – рекла је  волонтерка Отворене кухиње Јелена Радојевић. – Намирнице које смо употребили добили смо од продаваца с новосадских пијаца и оне су потпуно исправне, али се из естетских разлога не би могле продати на тезгама сутрадан. Наша замисао је да прикажемо како од рашњег ручка  направити нови и још укуснији оброк.

По статистичким подацима, како се  могло чути, хлеб је намирница која се у Србији највише баца. На радионици се могло видети како направити од старог хлеба колач, од рашњег пасуља ћуфте као и од поврћа разне намазе и сосове. Након припреме, присутни су дегустирали припремљена јела и добровољно донирали новац за Центар за напуштене животиње из Крњаче.

Б. Татић

М. Милошевић

Н. Максимовић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести