Дачић: О месту премијера нисмо причали

Први потпредседник Владе Ивица Дачић изјавио је да тема разговора с премијером Александром Вучићем није била ко ће га наследити на месту председника Владе,

али да се и у томе треба руководити оним што је тренутно најбоље за Србију. Он је казао да би лагао ако би рекао да није заинтересован да буде премијер, и подсетио на то да је ту функцију већ обављао.

– То није било тема наших разговора с Вучићем – казао је Дачић, и додао да је СПС имао јасан приступ када је реч о председничким изборима, који је он јавно и јасно изговарао, а то је да је та странка и њена коалиција с ЈС-ом спремна да има свог кандидата, највероватније самог Дачића. – С друге стране, имајући у виду да смо пет година у успешној коалицији са СНС-ом, и ако постоји идеја да имамо заједничког кандидата, спремни смо да га подржимо. Истовремено смо тада јасно и прецизно рекли да то може бити само Вучић, односно кандидат који може победити.

Он је оценио да није ништа ново, нити алармантно и драматично што лидер ЈС-а Драган Марковић Палма жели парламентарне изборе. Дачић је објаснио да се видело у прошлости да се председници не баве оним што је у њиховој надлежности, а то је да реагују на нападе из Хрватске, на тужбу Бакира Изетбеговића, на односе с Приштином.Ђ

– Углавном се баве напињањем отровних стрела према Влади, пре свега Вучићу – казао је Дачић.

Такође је казао да је пренео Вучићу свој лични став и став СПС-а, који је више пута понављао, а то је „да су избори добри, они би се одржавали и у Ватикану”, а нарочито да нису добри чести избори. – У сваком случају, спремни смо на изборе у сваком тренутку. Ми смо бивши комунисти и ништа нас не сме изненадити.

Он је додао да ће СПС бити спреман за све што одлучи премијер.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести