До 14 сати у Нишу гласало 17,95 одсто бирача

Према подацима Градске изборне комисије у Нишу, до 14 сати на пет бирачких места где се понављају републички избори гласало је 17,95 одсто

 од укупно 9.750 уписаних бирача. Члан Радног тела за праћење избора  у Нишу Лидија Перуничић изјавила је за Танјуг да су сва гласачка места отворена на време и да избори протичу без проблема. 

„До 14 сати гласало је нешто мање од 18 одсто уписаних бирача, што је у односу на 24. април мања излазност, али не несто значајно. Избори за сада протичу без икаквих примедби на свих пет места где се поново гласа“, нагласила је Лидија Перуничић.Гласање у Нишу понавља се на пет бирачких места.

Нишлије поново гласају на бирачком месту број 4 у ОШ“ Душко Радовић“, на местима 13 и 16 у ОШ“ Стефан Немања“, на месту  23 у ОШ“ Карађорђе „ насељу Горњи Матејевац и на месту 28 у ОШ“ Бранко Миљковић“ у општини Палилула. 

„ На бирачком месту 4  уписано је 2.313 бирача. До пола четири гласало је 516 бирача или око 23 одсто. То је нешто мање него 24. априла, али и можда очекивано јер је радни дан за Нишлије. Гласање тече без проблема и немамо примедби “, изјавио  је Танјугу председник  бирачког одбора  на месту 4 у ОШ „ Душан Радовић“ Бојан Петровић.

У школама у Нишу где се одржавају поновљени избори ученици не похађају наставу, а изборни процес надгледају новоформирани бирачки одбори.
(Танјуг)
 

До 10 сати у Нишу гласало 7,7 одсто бирача
Према подацима Градске изборне комисије, у Нишу је до 10 сати на пет бирачких места где се понавља гласање за републичке изборе гласало 7,7 одсто од укупно 9.750 уписаних бирача.

Члан радног тела Градске изборне комисије у Нишу Небојша Стојковић рекао је Танјугу да су сва гласачка места отворена на време и да избори протичу без проблема.

-Избори за сада протичу без икаквих примедби на свих пет места где се поново гласа. Пошто је радни дан, нешто је мањи одзив грађана, али очекујемо да током дана изађу у већем броју, казао је Стојковић.

Гласање у Нишу понавља се на пет бирачких места. Нишлије поново гласају на бирачком месту број 4 у ОШ Душко Радовић, на местима 13 и 16 у ОШ Стефан Немања, на месту 23 у ОШ“ Карађорђе, насељу Горњи Матејевац и на месту 28 у ОШ Бранко Миљковић у општини Палилула.

На бирачком месту 28 уписано је 1.623 бирача. До 11 сати гласало је 206 бирача или око 13 одсто. Гласање тече без проблема, изјавила је  Тањуг у председница бирачког одбора  на месту 28 у ОШ Бранко Миљковић, Марија Михајловић.

У школама у Нишу где се одржавају поновљени избори ученици не похађају наставу а изборни процес надгледају, у складу са законом, новоформирани бирачки одбори.
(Танјуг)

Гласање у Крчагову без проблема
У насељу Крчагово у Ужицу, на бирачком месту број 86, данас се поново гласа за парламентарне изборе.

Према речима Петра Вујадиновића из Градске изборне комисије, гласање протиче без проблема.

Од 1.377 грађана са правом гласа на овом бирачком месту до 10 часова гласало је 5,52 одсто.

Бирачко место у насељу Крчагово је у основној школи " Слободан Секулић" у којој се данас због понављања избора не одржава настава.

Ђурђевић демантује да је прекинуто гласање у Врању
Поједини сајтови пренели су данас пре подне да је гласање на бирачком месту 24 у Врању прекинуто, јер је наводно један бирач дошао да гласа са унапред заокруженим листићем, а председник Републичке изборне комисије Дејан Ђурђевић демантује те информације.

Ђурђевић за Танјуг каже да гласање на том бирачком месту није прекинуто ди да се одвија нормално.

"Управо сам звао координатора РИК-а за Пчињски округ, који живи у Врању, он је на терену и каже да је то лаж. Гласање се одвија нормално", рекао је Ђурђевић.

Гласање за нови сазив републичког парламента понавља се данас на 15 од укупно више од 8.000 бирачких места у Србији - на пет бирачких места у Нишу, на по два бирачка места у Београду, Јагодини, Врању и на по једном у Бачкој Тополи, Сремским Карловцима, Кладову и Ужицу.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести